Over mij

Als klein meisje wist ik al dat ik “zuster” wilde worden. Zo gezegd, zo gedaan.

Van jongs af aan had ik al een hyperfocus voor het mooiste beroep van de wereld: mensen mogen helpen, verzorgen en verplegen en hen bijstaan in de mooie en moeilijke momenten in het leven.


Na mijn afstuderen kreeg ik al snel een volgende focus: meer zichtbaarheid voor de verpleegkundigen in het Erasmus MC (daar startte mijn loopbaan).

Samen met een groep verpleegkundigen trokken wij de “stoute” klompen aan en is dit ook gelukt, het Verpleegkundig Platform VIP² was opgericht. Dit was de voorloper van de VAR en inmiddels wordt onze beroepsgroep goed vertegenwoordigd (en niet alleen in eigen tijd).

Daarna wilde ik verder leren en ben ik de oncologie specialisatie gaan doen. Ik had een luxe probleem, want ik was inmiddels ook aangenomen voor de IC opleiding. Maar omdat ik blij word van contact maken met de patiënt en verbinding maken, koos ik voor de oncologie. Psychosociale zorg verlenen tijdens deze zware trajecten was op mijn lijf geschreven.


Al vroeg werd ik leidinggevende op de afdeling, ik was 25 jaar oud. Van jongs af aan geef ik al graag leiding, dit deed ik ook al tijdens mijn bijbaantjes. Overzicht houden, mensen begeleiden en doorpakken is wat ik graag doe. Inmiddels zie ik mij als een echt pionier en aanjager voor alles wat nodig is om de zorg te verbeteren.


Tijdens mijn zorgmanagement opleiding heb ik de overstap gemaakt naar de ouderenzorg. Ik wilde mijn werkveld verbreden en buiten het academische medisch centrum mijn vleugels uitslaan. Wat is de VVT-sector divers en staat vol mooie ideeën! Daar moet je pas vindingrijk zijn met de middelen die je hebt.

Naast werken als (wijk)verpleegkundige ben ik hier aan de slag gegaan als leidinggevende en (team)coach. Op een gegeven moment stuurde ik 70 fte aan, en dat was best veel als je van contact en verbinding houdt.


Omdat ik hier ook voor de zorgprofessional op kwam en het beste voor de zorgvrager wilde, was ik niet altijd de meest ideale werknemer. Ik durfde kritische vragen te stellen aan de directie en het bestuur en sommigen vonden dat best lastig.


Als “Zakelijke Zuster” snap ik veel en weet ik wat er speelt in het werkveld. En tijdens de pandemie werd mij duidelijk gemaakt dat mijn rol als werknemer vervuld was en dat het tijd was volledig mijn vleugels als zelfstandige uit te slaan.


Inmiddels zijn we ruim twee jaar verder en maak ik veel vlieguren. Ik werk nog steeds deels “aan bed” als verpleegkundige en ben ik een zorgduizendpoot. Van strategisch adviseur tot triage verpleegkundige, van coach tot bestuurder, van penningmeester tot spreker en van dagvoorzitter tot zorgmanager. Kortom: ik ben niet in een hokje te plaatsen .

Waar ik enorm trots op ben is de samenwerking tussen vakmensen vanuit de twee stichtingen die ik met hen heb opgericht: Dit Is Goede Zorg en The Healthcare Connectors. Samen de handen ineen slaan en laten zien wat er wel mogelijk is.


Vanaf september 2022 mag ik mij Opinieleider voor de Zorg noemen. Deze award heb ik gewonnen en is uitgereikt door vakbond Nu ’91. Echt fantastisch! Samen voor een betere gezondheidszorg en positionering van de zorgprofessional. Niet over maar met elkaar in gesprek.


Daarnaast is in september 2022 ook mijn podcast gelanceerd: de SuperZorgers Podcast. Je raadt het al: het gaat over meer zeggenschap in de zorg.

Mijn grote wens en missie is dat de zorgprofessional zich meer laat zien en horen en daarom is mijn slogan: Let’s Get Loud!

Wil je weten hoe je jezelf, team of zorgorganisatie hierin verder kunt helpen? Neem dan contact met mij op.

contactGegevens

Of vind mij op social media